На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Среда, 24 апреля
15161718192021 
пнвтсрчтптсбвс 
22232425262728 

на весь день
 Время:  21:07
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Україна візьме участь у 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі

13.05.2019

Україна візьме участь у 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі

72-ий Каннський міжнародний кінофестиваль відбудеться з 14 по 25 травня у м. Канни (Франція).

У конкурсних програмах фестивалю Україну представлятимуть два фільми. Стрічка "Додому" кримськотатарського режисера Нарімана Алієва увійшла до програми "Особливий погляд", а картину Декеля Беренсона "Анна" (створену в копродукції України, Ізраїлю та Великобританії) відібрано до програми короткометражних фільмів.

У рамках фестивалю з 14 по 23 травня традиційно працюватиме міжнародний кіноринок Marché du Film, який цьогоріч святкує своє 60-річчя. Україна на кіноринку вкотре буде представлена Національним павільйоном.

Український павільйон працюватиме під номером 102, із традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination. Нагадаємо, що у 2019-му році ключовим елементом айдентики українських стендів на міжнародних кіноринках є мотиви робіт української народної художниці Марії Примаченко.

В Українському павільйоні міжнародні кінопрофесіонали зможуть отримати інформацію про стан нашої кіноіндустрії, аналітичні та статистичні матеріали про український кіноринок і законодавство у сфері кінематографа. Крім того, у рамках роботи павільйону продюсери матимуть змогу проводити зустрічі зі своїми потенційними закордонними партнерами. Кожен охочий зможе ознайомитися з "Каталогом українських фільмів 2018-2019 рр." та збірником Co-Production Guide Ukraine Is Your Destination, створеними Асоціацією кіноіндустрії України на замовлення Держкіно, за підтримки Українського культурного Фонду та за участі Української Кіноасоціації.

З нагоди святкування десятої річниці проведення Одеського міжнародного кінофестивалю, у рамках українського прийому ОМКФ нагадає європейським кінематографістам про свій ювілей, долучившись до організації прийому.

Програма українських заходів у рамках фестивалю:

- 16 травня – український прийом (пройде за підтримки Посольства України у Франції);

- 17 травня – бізнес-ланч Meet Ukrainian Producers (проводиться четвертий рік поспіль Фондом Ігоря Янковського спільно з Держкіно);

- 22 травня – світова прем’єра фільму "Додому", реж. Н. Алієв;

- 23 травня – світова прем’єра фільму "Анна", реж. Д. Беренсон.

Крім того, раніше до програми Cinefondation Residence було запрошено сценариста і режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука з проектом фільму "Памфір". Cinefondation Residence – це програма Каннського кінофестивалю, що покликана відкривати нові імена та допомагає молодим режисерам із розробкою проекту дебютного повнометражного фільму і з пошуком французького партнера для копродукції. Під час кінофестивалю резиденти представлять свої проекти на пітчингу в павільйоні CNC.

У рамках бізнес-ланчу Meet Ukrainian Producers, який пройде 17 травня в готелі Radisson Blu, міжнародній спільноті буде представлено шість проектів нових українських фільмів на етапі виробництва.

Координація та фінансове забезпечення роботи Українського павільйону #UkraineIsYourDestination на кіноринку 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю здійснюються Державним агентством України з питань кіно та представниками української кіноіндустрії, а саме: КМКФ "Молодість", Одеським міжнародним кінофестивалем, Українською Кіноасоціацією, Асоціацією кіноіндустрії України, а також Благодійним фондом Ігоря Янковського.

Фільм "Додому" режисера Нарімана Алієва

Картина EVGE ("Додому") є повнометражним дебютом кримськотатарського режисера Нарімана Алієва.

Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі в EVGE виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером стрічки є Володимир Яценко (кінокомпанія Limelite). Фільм створений за підтримки Міністерства культури України, а його міжнародними продажами займатиметься компанія Wild Bunch.

Наріман Алієв – кримськотатарський режисер, автор трилогії "Кримські історії" (короткий метр). Його фільм SENSIZ ("Без тебе") був представлений в рамках Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю. У своїх роботах він досліджує теми сімейних взаємин, традицій і побуту кримських татар.

Фільм "Анна" режисера Декеля Беренсона

"Анна" є копродукційним проектом продюсерської студії Esse Production House, 168 Wardour Filmworks та Blue Shadows Films. Генеральні продюсери: Віталій Шереметьєв та Ольга Бесхмельниціна (Україна), Мерлін Мертон та Декел Беренсон (Великобританія, Ізраїль). Продюсери: Наталія Лібет (Україна), Елад Кейдан (Великобританія), Дмитро Конопльов (Ізраїль).

Короткометражний ігровий фільм "Анна" розповідає історію одинокої матері середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. З ініціативи ізраїльського режисера картини Декеля Беренсона фільм повністю створювався в Україні, українською знімальною командою. Основною мовою фільму теж стала українська.

Автори фільму: режисер та сценарист Декель Беренсон, оператор-постановник Володимир Іванов, художник-постановник Кара Балеян та режисер монтажу Єгор Трояновський.

Головні ролі виконали українські актори Світлана Барандич, Анастасія В’язовська, Ліна Чорнодуб та американський актор Ерік Р. Гіліет.

Декель Беренсон народився в Ізраїлі, зараз живе у Великобританії. Його короткометражні фільми "Дівчата нічого не робили" та "Ашміна" були показані на більш ніж 50 фестивалях по всьому світу, включаючи BFI у Лондоні. "Анна" – його третій фільм.

Довідка про організаторів роботи Українського павільйону:

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) – центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури і який реалізує державну політику у сфері кінематографії. Голова Держкіно – Пилип Іллєнко.

Українська Кіноасоціація (УКА) – фахове неприбуткове відкрите об'єднання продюсерів телебачення і кінематографії, що представляє інтереси галузі виробництва аудіовізуального контенту України. Одним з основних завдань УКА є створення сприятливих умов для вітчизняної індустрії у співпраці з органами державної влади та представниками міжнародних структур. Заснована у 2011 році. Виконавчий директор Асоціації – Вікторія Ярмощук.

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" – це один із найбільших кінофорумів Східної Європи, за версією Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF). Кінофестиваль започаткований у 1970-му році, а від початку 1990-их років набув міжнародного статусу. Його головним завданням є сприяння розвитку молодого професійного кіно. Генеральним директором "Молодості" є Андрій Халпахчі.

Одеський міжнародний кінофестиваль – один із найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі, який проходить у кінематографічній столиці України – місті Одеса. Програмний фокус Одеського МКФ – фільми напрямку "арт-мейнстрім". Щорічно на кінофестивалі проходять три конкурсні програми: Міжнародна та Національна, а також Конкурс європейського документального кіно. Президентом ОМКФ є Вікторія Тігіпко.

Асоціація кіноіндустрії України була створена для сприяння всебічному розвитку і популяризації українського кінематографа як в Україні, так і за її межами, разом або у співпраці з органами державної влади, приватними структурами, благодійними фондами та представниками міжнародних структур. Свою діяльність Асоціація розпочала у 2015 році. Голова Асоціації – Володимир Яценко.

Фонд Ігоря Янковського – український благодійний фонд, заснований бізнесменом і меценатом Ігорем Янковським. Благодійна організація об'єднала однодумців зі спільною метою – розробкою та впровадженням освітніх і культурних програм в Україні та за кордоном.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼянVIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // 24.04

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // 24.04
На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // 24.04
"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // 23.04
Для молодих та амбітних! Новий канал розпочав кастинг на унікальне музичне талант-шоу // 22.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // Украина

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // Украина

На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // Украина

"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // Украина

Для молодих та амбітних! Новий канал розпочав кастинг на унікальне музичне талант-шоу // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.