На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Вторник, 16 апреля
891011121314 
пнвтсрчтптсбвс 
15161718192021 

на весь день
 Время:  11:21
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


UA: КУЛЬТУРА покаже шедеври світового мистецтва в документальному циклі "Великі грецькі міфи"

27.07.2020

UA: КУЛЬТУРА покаже шедеври світового мистецтва в документальному циклі Великі грецькі міфи

З 27 по 31 липня о 23:15 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА — документальний цикл "Великі грецькі міфи" франко-німецького культурного телеканалу ARTE.

Мабуть, кожен із нас пам’ятає міфи Стародавньої Греції зі школи й може назвати принаймні кілька імен античних богів та героїв. Утім, давньогрецькі міфи — це значно більше, ніж історії про походження світу. Адже сюжети грецької міфології лягли в основу безлічі шедеврів світового мистецтва: літератури, скульптури, живопису та музики.

Документальний цикл "Великі грецькі міфи" розповість про сюжети, якими надихалися Сандро Боттічеллі, Пабло Пікассо, Франсіско Гоя, Густав Клімт, Джованні Берніні й інші митці.

Захопливі історії творення світу проілюстровані античними мозаїками й розписами, видатними творами живопису та скульптури, а також силуетною анімацією.

Наступного тижня на глядачів чекають такі серії:

"Зевс та захоплення влади"

Батька богів і людства, володаря стихій Зевса знають усі. Проте драматична й сповнена пристрастей історія його появи на Олімпі відома небагатьом.

У першій серії глядачі дізнаються історії виникнення землі й неба, палкого кохання та лютої ненависті, що породили перших богів, серед яких був Зевс, і його двобою з батьком Кроносом.

Античний світ із його пантеоном богів постав завдяки перемозі Зевса в битві із чудовиськом Тифоном, але як це вдалося громовержцю й хто йому допоміг — дивіться в першій серії циклу.

"Любовні історії Зевса"

Зевс, наймогутніший із богів, переміг своїх суперників, помстився ворогам і виграв усі війни. Тепер же він має нелегке завдання — навести лад у своєму царстві, не вдаючись до деспотії. Проте який же цар без цариці? Окрім доблесних завоювань, Зевс славився своїм мистецтвом спокушати. Його любовні історії стали сюжетами для численних творів мистецтва.

Наступна серія розповість про історії кохання й тимчасові захоплення верховного бога Зевса, які породили багатьох напівбогів і героїв. До того ж кожна коханка дарувала Зевсові свої найкращі якості та зміцнювала його владу. Мудра й хитра Метіда, справедлива Феміда, запальна та войовнича Гера — лише початок переліку. Більше дивіться на UA: КУЛЬТУРА.

"Аїд — король поневолення"

Якщо Зевс — цар усього живого на землі, то володарем підземного царства мертвих став його брат Аїд. Навряд чи хтось погодився б на таку долю добровільно: між берегами пекельної річки Стікс снує старий човен зі страхітливим перевізником Хароном, який доправляє до царства мертвих натовпи новоприбулих тіней.

Та Аїд, здається, мав для такого рішення вагомі причини. І тут не обійшлося без красуні, перед якою не зміг устояти сам володар підземного царства. Знаменитий італійський скульптор Джованні Берніні присвятив цій любовній історії свій шедевр під назвою "Викрадення Прозерпіни". Про темний бік грецької міфології дивіться в ще одній серії циклу.

Нагадаємо, дивитися суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА можна також на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.


Источник: UA:Перший


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

МастерШеф-13: Аматори відпрацьовували прогалини в кулінарних навичках"МастерШеф"-13: Аматори відпрацьовували прогалини в кулінарних навичках // 15.04

"Мега" кличе до пригод та розкриває "Таємниці Тихоокеанського Півдня" // 15.04
Пригоди легендарного кролика Сімона на "Бробаксі" // 15.04
На кухню "Прокинься з Ектором" завітає Ірина Давиденко // 12.04
На Київстар ТБ з’явився 2 сезон популярного мультсеріалу "Хоробрі зайці" // 12.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

"МастерШеф"-13: Аматори відпрацьовували прогалини в кулінарних навичках // Украина

"Мега" кличе до пригод та розкриває "Таємниці Тихоокеанського Півдня" // Украина

Пригоди легендарного кролика Сімона на "Бробаксі" // Украина

На кухню "Прокинься з Ектором" завітає Ірина Давиденко // Украина

На Київстар ТБ з’явився 2 сезон популярного мультсеріалу "Хоробрі зайці" // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.