На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Вторник, 23 апреля
15161718192021 
пнвтсрчтптсбвс 
22232425262728 

на весь день
 Время:  10:24
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Розпочалися зйомки телесеріалу "Колапс: як українці зруйнували імперію зла"

19.03.2021

Розпочалися зйомки телесеріалу Колапс: як українці зруйнували імперію зла

Стартували зйомки нового документального серіалу "Колапс: як українці зруйнували імперію зла", який за сценарієм Суспільного мовника виробляє кінокомпанія "Ессе Продакшн Хаус". Стрічка вийде на телеекрани до 30-річчя незалежності України й розповість про розпад Радянського Союзу та роль українців у цьому процесі.

Навколо розпаду Радянського Союзу існує чимало міфів та легенд. У документальному серіалі спробують розібратися — чи справді саме українці зруйнували колишню найбільшу східноєвропейську імперію.

Автором сценарію серіалу є редактор дирекції телебачення Суспільного мовлення, письменник та історик Олександр Зінченко.

"Кілька років тому у Варшаві мене нагороджували премією за книжку “Година папуги”. Усі 3,5 години церемонії нагородження переді мною сидів Станіслав Шушкевич. Він очолював Білорусь і разом із Кравчуком та Єльциним у грудні 1991 року виписав СРСР “свідоцтво про смерть” у Біловезькій Пущі. Серед інших нагороджених я був наймолодшим, і по обличчях присутніх було ясно, що моя промова має бути дуже і дуже короткою. Моя “оскарівська промова” була дуже короткою. Я швидко подякував польською усім причетним і додав: “Користуючись із присутності тут пана президента Шушкевича, хотів би окремо подякувати саме йому: Спасибо, что розвалили СССР! Зала вибухнула сміхом. Але Станіслав Станіславович потім підійшов і скромно сказав: “Я був на других ролях насправді. СРСР розвалили ви – українці та Кравчук!”" — розповідає Олександр Зінченко.

Олександр Зінченко зазначає, що настав час переосмислити історію руйнації та розпаду СРСР.

"Прийшов час відкрити й порівняти колись секретні документи, свідчення і спогади, перепрочитати й переосмислити цю історію. Можу точно пообіцяти, що кілька міфів буде зруйновано. Можу точно пообіцяти, що багато хто з наших глядачів уперше дізнається про деякі колись секретні факти. Можу точно пообіцяти, що деякі загальновідомі факти будуть повністю переоцінені", — додає автор і сценарист Олександр Зінченко.

У перших зйомках взяли участь журналіст і письменник Віталій Портніков та письменниця й поетеса Оксана Забужко. Виробництвом телевізійного серіалу за сценарієм Суспільного мовника займається переможець мистецького конкурсу Суспільного кінокомпанія "Ессе Продакшн Хаус". Режисером став Сергій Лисенко, який знімав український історичний бойовик "Екс".

"​Тарілку ми не розбивали — це традиція ігрового кіно. Але при цьому ми намагалися створити максимально кінематографічну картинку, аби вона відрізнялася від усередненого телевізійного зображення. З такими творцями-операторами, як Сергій Михальчук (лауреат кінофестивалів у Берліні і Сан-Себастьяні, зняв фільми "Мамай", "Поводир", "Екс", "Дике поле") та Дмитро Санін ("Тільки диво"), це цілком можливо", — розповідає Сергій Лисенко.

Оператор телесеріалу Дмитро Санін зазначає, що у знімальної команди є всі необхідні технологічні ресурси для зйомки якісного продукту:

"На мою думку, "Колапс" має амбітні плани стати найсучаснішим фільмом: як за творчим авторським підходом до теми, так і за свободою операторського департаменту, та ще й найтехнологічнішим документальним фільмом, який відповідає усім вимогам провідних міжнародних дистриб’юторів для кінотеатрів та телеекранів", — розповідає оператор Дмитро Санін.

Нагадаємо, Суспільний мовник оголосив мистецькі конкурси на створення соціального токшоу та розважальної телепередачі.


Источник: UA:Перший


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Репортаж Суспільного — серед номінантів European Press Prize 2024Репортаж Суспільного — серед номінантів European Press Prize 2024 // 19.04

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу "Переслідуючи вогонь" // 19.04
Стрічка "Дім Ґуччі" Рідлі Скотта з’явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати // 19.04
На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту "Тайванський вузол" // 18.04
Російська схема спортивних маніпуляцій у шостому епізоді "Велика російська брехня" // 17.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Репортаж Суспільного — серед номінантів European Press Prize 2024 // Украина

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу "Переслідуючи вогонь" // Украина

Стрічка "Дім Ґуччі" Рідлі Скотта з’явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати // Украина

На телеканалі 2+2 прем’єра документального проєкту "Тайванський вузол" // Украина

Російська схема спортивних маніпуляцій у шостому епізоді "Велика російська брехня" // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.