На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Среда, 24 апреля
15161718192021 
пнвтсрчтптсбвс 
22232425262728 

на весь день
 Время:  01:20
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


"Шлях" боротьби і надії кримських татар — прем’єра на UA: ПЕРШИЙ

14.05.2021

Шлях боротьби і надії кримських татар — прем’єра на UA: ПЕРШИЙ

У вівторок, 18 травня, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра документального проєкту власного виробництва "Шлях", присвячена Дню пам'яті жертв депортації кримських татар сталінським режимом 1944 року та Дню боротьби за права кримськотатарського народу. Проєкт познайомить глядачів з історіями кримських татар — одного з корінних народів України.

"Ми робимо акцент на особистих історіях представників кримськотатарського народу, які розгорталися в контексті подій XX-XXI століть: масова депортація радянською владою кримських татар з Криму 1944 року, повернення в Україну в 1980–90-х роках, участь кримських татар у подіях, що розгорталися навколо військового вторгнення Російської Федерації до України та подальшої анексії Криму 2014 року", — розповідає сценаристка проєкту Аліна Сугоняко.

Аудиторія зможе побачити і зрозуміти становище кримськотатарського народу в Україні, його внесок у розвиток країни та ідеологію. Глядачі дізнаються про їхню боротьбу, драматичну долю, пов’язану з Кримом — їхнім домом, і те, як тісно вони і їхня культура пов’язані з Україною. Проєкт розкриває ці теми через призму особистих історій кримських татар, які пройшли складні випробування, втратили рідний дім, близьких людей, часом багато років життя, украдених репресивною системою Кремля.

"Навіть народ, вигнаний із власної землі, перебуваючи в складних умовах за межами історичної батьківщини, продовжує далі жити, розвиватися й боротися за свою ідентичність і визнання у світі. У складній ситуації вони протидіяли проведенню незаконного референдуму в Криму під дулами російських автоматів. За це окупанти їх переслідували, саджали до в’язниць та вдавалися до фізичного насильства. Наскільки це складні й драматичні події, допомагають зрозуміти глибокі історії наших героїв", — зазначає режисер Олександр Опанасюк.

Через призму історій героїв — кримських татар — формується загальна картина сучасного життя кримськотатарського народу. Земфіра — шеф-кухар ресторану "Мусафір". Синавер Кадиров — кримськотатарський громадський активіст, один з лідерів правозахисної організації "Азатлик", політв'язень часів СРСР. Джамала — співачка, переможниця Євробачення 2016 року. Мустафа Джемілєв — політичний та громадський діяч, один із провідників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політичний в'язень, народний депутат України. Ахтем Сеїтаблаєв — актор та режисер та інші.

"Попри те, що ми намагаємося осягнути період історії кримських татар від 1944 року до наших днів, це не є суто історична хроніка. Це передусім історії людей, які втратили друзів, родичів, які діляться з глядачами особистими спогадами. Живими і щирими. Має значення не тільки те, що герої розповідають свої історії, а й те, як вони це роблять. Вони не залишають байдужим і спонукають проникнутися їхнім болем, який вони пронесли крізь свої життя", — ділиться своїм баченням Катерина Феленюк, продюсерка творчого об’єднання суспільно-політичного мовлення

Дивіться документальний проєкт "Шлях" на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ 18 травня, у мобільному застосунку suspilne.tv, а також на платформі каналу в Youtube та на фейсбук-сторінці UA: ПЕРШИЙ.


Источник: UA:Перший


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼянVIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // 24.04

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // 24.04
На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // 24.04
"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // 23.04
Для молодих та амбітних! Новий канал розпочав кастинг на унікальне музичне талант-шоу // 22.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // Украина

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // Украина

На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // Украина

"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // Украина

Для молодих та амбітних! Новий канал розпочав кастинг на унікальне музичне талант-шоу // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.