На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Пятница, 17 мая
6789101112 
пнвтсрчтптсбвс 
13141516171819 

до конца дня
 Время:  15:22
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


В "Історіях війни" на НТН – про 16-річного хлопця, який власноруч виготовив 100 дронів для фронту

04.12.2023

В Історіях війни на НТН – про 16-річного хлопця, який власноруч виготовив 100 дронів для фронту

Щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН виходить проект "Історії війни". Ведучий Андрій Данілевич продовжує розповідати пронизливі історії людей, які пройшли крізь пекло війни й понад усе прагнуть перемоги. 6 грудня Україна відзначає день Збройних сил. Ми шануємо наше військо і згадуємо наших героїв – і тих, хто в ці хвилини боронить нашу землю, і тих, хто вже повернувся на щиті, віддавши за Батьківщину найдорожче – своє життя. А ще з цього року за новоюліанським календарем 6 грудня Україна відзначатиме й День святого Миколая. Зазвичай напередодні цього свята діти загадують бажання та просять про здійснення своєї заповітної мрії. Утім, зараз усі ми – і дорослі, і діти – мріємо лише про одне – про Перемогу України та безпечне і впевнене майбутнє. А наші діти замість купівлі їм солодощів просять донатити на військо. Наприклад, як це робить 16-річний Радомир Тютюнник. Хлопець у себе в інстаграмі збирає на комплектувальні деталі для дронів, які він виготовляє власноруч! На рахунку 11-класника вже 100 безпілотників для фронту – а це як мінімум сто врятованих життів.

Повномасштабна війна змусила 16-річного Радомира Тютюнника швидко подорослішати. Він виріс у сім’ї військових. Батько хлопця – Олександр – у перші ж дні повномасштабної війни в складі батальйону Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба тримав оборону Харкова. Пішла служити і старша донька. А двох синів Олександр відправив до тилової Вінниці. Але старший – Радомир – хотів також бути корисним для фронту, і тому вирішив збирати дрони. Раніше хлопець і не думав займатися технікою. Його захопленням майже десять років був спорт. Разом із братом вони успішно займалися самбо та змішаними єдиноборствами, свідчення тому – десятки спортивних нагород. Але війна змінила пріоритети. Перші дрони – зізнається Радомир – забирали багато часу та сил. Поки вдосконалював навички – витрачав на збирання безпілотника близько двох-трьох годин. Зараз збирає хвилин за сорок. Деталі купує в Україні, всі схеми пайки знаходить в інтернеті. Радомир починав працювати зі своїм дядьком Максимом. Сьогодні в групі їх уже близько десяти людей. Радомиру також допомагає 12-річний брат Богдан. Працюють усією сім'єю, залучають друзів та однокласників.

Один дрон-камікадзе коштує близько 15 тисяч гривень. Комплектувальні до перших екземплярів Радомир купував на особисті заощадження, а тепер – за донати. Хлопець збирає їх через свою сторінку в інстаграмі. На момент зйомки сюжету Радомир готував партію із 28 дронів. 72 були готові раніше. Кожен безпілотник вирушить туди, де на нього найбільше чекають. Історія 16-річного хлопця, який навіть у своєму юному віці знайшов можливість активно допомагати фронту і наближати нашу перемогу – у середу, 6 грудня, о 19:00 в "Історіях війни" на НТН.

Ще одна розповідь – про мешканку Херсона, екскурсовода і майстриню Інну Мікуцьку. Під час окупації рідного міста вона лишилася вдома і чинила свій власний культурний спротив: вишивала сорочки і писала "Хроніки вишиванки", завдяки яким мільйони людей дізнавалися більше про поневолений Херсон…

Також у нових випусках – трагічна історія 24-річного Макара Єрофєєва, який загинув 11 листопада під Бахмутом. У минулому – захисник у юнацькій хокейній команді Дніпра. Незважаючи на свій юний вік, для побратимів Макар став справжньою легендою, втіленням духу бойового офіцера. Він загинув, рятуючи з поля бою бійця іноземного легіону…

Дивіться "Історії війни" щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН. Окрім того, випуски проекту виходять на супутниковому каналі "Інтер+" щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30. А свою історію війни ви можете надіслати в телеграм-канал програми "Свідок" – https://t.me/svidok_telegram.

 

 


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Серіал Голова отримав почесну премію за кращий сценарій Серіал "Голова" отримав почесну премію за кращий сценарій // 14.05

"МастерШеф"-13: Як на проєкті святкували День матері // 13.05
Цієї осені Любові бути: "Холостяк" повертається на СТБ // 13.05
Новий канал розпочав зйомки другого сезону серіалу "Зв’язок" // 13.05
Телеканал 2+2 розпочав зйомки нового гостросюжетного серіалу // 11.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Серіал "Голова" отримав почесну премію за кращий сценарій // Украина

"МастерШеф"-13: Як на проєкті святкували День матері // Украина

Цієї осені Любові бути: "Холостяк" повертається на СТБ // Украина

Новий канал розпочав зйомки другого сезону серіалу "Зв’язок" // Украина

Телеканал 2+2 розпочав зйомки нового гостросюжетного серіалу // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.