На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Среда, 22 мая
13141516171819 
пнвтсрчтптсбвс 
20212223242526 

на весь день
 Время:  05:02
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


В "Історіях війни" на НТН – про латвійця, який став на захист України

11.12.2023

В Історіях війни на НТН – про латвійця, який став на захист України

Щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН виходить проект "Історії війни". Ведучий Андрій Данілевич продовжує розповідати пронизливі історії людей, які пройшли крізь пекло війни й понад усе прагнуть перемоги. Зокрема – про героїчні приклади наших захисників і захисниць та про світ, який об’єднується навколо нашого з вами мирного майбутнього. Цього тижня в новому випуску – історія військового-добровольця латвійського походження Алвіса Лукшу, який став на захист України.

Латвійцю Алвісу Лукші зараз 30 років. У 18 хлопець поїхав вивчати світ. Спершу пожив в Ірландії, потім у Канаді, повернувся в Європу до Нідерландів. Там навчався в університеті на факультеті міжнародних відносин. До України Алвіса привело кохання ще у 2020-му. Велика війна застала його в Києві. Хлопець розповідає, що ще до 24 лютого 2022 року йому телефонували рідні та працівники посольства Латвії та просили виїхати через загрозу вторгнення росії. Але він відмовився, бо вважає Україну своїм другим домом. Алвіс не просто залишився, а й став на захист України. Спершу неофіційно – допомагав друзям-військовим, а у вересні 2022-го вступив до лав ЗСУ, приєднався до 101-ої окремої бригади територіальної оборони Закарпаття.

Цієї весни батальйон Алвіса тримав оборону на Куп'янському напрямку. Саме там він зазнав важкого поранення. Пригадує: того дня з побратимами йшли змінювати на позиціях інших бійців. Потрапили під вогонь росіян. Один із побратимів загинув. Пораненого Алвіса інші бійці дотягнули до бліндажа сусіднього батальйону, там йому надали першу медичну допомогу і викликали евакуацію. Хлопець пів року лікувався у військовому шпиталі. А зараз латвієць проходить реабілітацію в Івано-Франківську – у центральній міській клінічній лікарні йому допомагають відновити здатність самостійно ходити. Медики кажуть: те, що воїн – іноземець, вони не одразу зрозуміли, адже він вільно говорить українською. Якщо все буде добре зі здоров’ям, Алвіс планує повернутися на фронт. І в будь-якому разі виїжджати з України хлопець не збирається. У перемозі українців латвієць не сумнівається. Каже, якщо впаде Київ, то… впаде і вся Європа, тож цього просто не може статися. Історія латвійця з українською душею – у п’ятницю, 15 грудня, о 19:00 в "Історіях війни" на НТН.

Ще одна розповідь – про прикордонника Івана Воробйова, який двічі потрапляв у полон до росіян. До 2014 року він служив прикордонником на рідній Луганщині. Тоді вперше побачив "русский мир", який несли місцеві сепаратисти та кадрові російські військові. У боях за Ізварине він уперше потрапив у полон, але вже за добу їх повернули в Україну. Вдруге росіяни захопили чоловіка в полон на Сумщині 24 лютого 2022-го. Далі було 479 днів у в'язницях...

Також у нових випусках – розповідь про Валентину Пилипенко, старосту села Качали, що на Київщині. У перші тижні повномасштабного вторгнення вона допомагала евакуювати людей із Бородянки: керувала евакуаційними колонами, займалася розміщенням людей і розподілом гуманітарної допомоги. При цьому і сама сідала за кермо та їхала по біженців. Її номер гуляв інтернетом як номер служби порятунку. Валентина залишила рідне село лише тоді, коли окупанти підійшли впритул до Качалів…

Дивіться "Історії війни" щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН. Окрім того, випуски проекту виходять на супутниковому каналі "Інтер+" щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30. А свою історію війни ви можете надіслати в телеграм-канал програми "Свідок" – https://t.me/svidok_telegram.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Лауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна ТрощинськаЛауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна Трощинська // 21.05

Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт "Російський спрут. Як кремль впливає на світ" // 21.05
"МастерШеф"-13 випуск 15: Кулінарний аукціон та портрет свого суперника // 20.05
Суспільне транслюватиме церемонію нагородження Премії імені Георгія Гонгадзе // 20.05
Канал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // 20.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Лауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна Трощинська // Украина

Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт "Російський спрут. Як кремль впливає на світ" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 15: Кулінарний аукціон та портрет свого суперника // Украина

Суспільне транслюватиме церемонію нагородження Премії імені Георгія Гонгадзе // Украина

Канал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.