На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Вторник, 21 мая
13141516171819 
пнвтсрчтптсбвс 
20212223242526 

на весь день
 Время:  04:22
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Коментатори біатлону на Суспільному Столярчук і Шалота — про старт сезону від української збірної

23.12.2023

Коментатори біатлону на Суспільному Столярчук і Шалота — про старт сезону від української збірної

Спортивний телеканал Суспільне Спорт, місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Черкаси, Суспільне Вінниця тощо) і сайт Суспільне Спорт продовжують транслювати біатлонний сезон 2023-2024. Після трьох етапів Кубка світу коментатори Суспільного Андрій Столярчук та Владислав Шалота поділилися своїми враженнями від виступів жіночої та чоловічої збірних України, а також спрогнозували, яких результатів очікувати вболівальникам у продовженні сезону.

Про виступи жіночої збірної України на перших трьох етапах Кубка світу

Андрій Столярчук

Якщо дивитися загалом на увесь перший триместр, то я оцінюю позитивно виступ нашої жіночої команди. Розчарував перший етап в Естерсунді, де ми були абсолютно неконкурентними. Але добре, що на наступних етапах ситуацію швидко вдалося виправити й спортсменки почали тішити результатами.

Серед тих, хто найбільше порадував, це Христина Дмитренко. Дуже солідно виглядала в плані психологічної стійкості, як для дебютантки на такому рівні, і це стало запорукою її непоганих результатів. Неймовірно сильне враження справила Ірина Петренко, яка дуже конкурентно зараз виглядає. І це при тому, що в неї ще не стабілізувалася стрільба, а вона завжди була однією з найбільших її здобутків. Тобто ще є потенціал для того, щоб ще додати, й це дуже обнадіює. Є кілька непоганих особистих гонок цього сезону і в Насті Меркушиної, якій трохи треба додати в стабільності. Юлія Джима поступово набирає обертів, і її найкращі гонки цього сезону ще попереду.

Напевне, більшого очікував від Ані Кривонос і Даші Блашко. У кожної свої причини не найкращих результатів у 1-му триместрі, але вірю, що дівчатам вдасться виправити ситуацію і ще потішити нас хорошими результатами цього сезону.

Владислав Шалота

Якби я відповідав на це питання після другого етапу, настрій був би іншим. Думаю, Ленцергайде в контексті жіночої збірної всім додав оптимізму. Чотири українки в мас-старті. І чого б це не радіти?! В італійок он тільки Вітоцці. Німкень троє було. У Франції теж чотири біатлоністки. Круто! Так, у гонці дівчата не змогли тягатися з тими ж француженками. Але ж сам факт — це вже великий прогрес і в порівнянні з попередніми етапами, і з минулим сезоном.

Просто нагадаю, що минулого року перший мас-старт сезону пройшов без наших спортсменок. А в тоталі всі вони разом набрали 29 балів. Цього року у нас тільки дебютантка Христина Дмитренко в тоталі має 38 очок. І це четвертий із пʼяти показників, тому поки мені все подобається. Є за що хвалити, але і є куди додавати, звичайно!

Наразі найкращою серед українок у заліку Кубка світу є Ірина Петренко, яка посідає 26-те місце. Одна з лідерок збірної Юлія Джима займає 30-те місце. Анастасія Меркушина — 33-тє місце, Христина Дмитренко — 49-те місце, Анна Кривонос — 72-ге.

У заліку Кубка націй жіноча збірна України посідає 9 місце. Спринт на останньому етапі у швейцарському Ленцергайде став найрезультативнішою гонкою для жіночої команди у цьому сезоні — українки заробили 366 очок.

Про виступи чоловічої збірної України на перших трьох етапах Кубка світу.

Андрій Столярчук

Звичайно, найсильніше враження справило наше 5-те місце в естафеті в Гохфільцені та результати особистих гонок Дмитра Підручного. 5-те місце в естафеті — це дуже сильно, і це додаткове свідчення того, що в цій дисципліні ми можемо бути конкурентними за рахунок хорошого середнього рівня команди і непоганої "лави запасних". Щодо високих результатів Підручного, то тут тішать не лише самі результати, а ще й те, що вони здобуті при наявності проблем зі стрільбою. І якщо вдасться їх вирішити, то Дмитру цілком до снаги боротися за найвищі місця. Також мав непоганий вигляд в окремих гонках на початку сезону Артем Тищенко. Це позитивні моменти першого триместру.

Але, на жаль, негативних було більше. Якщо говорити загалом, то виступ чоловічої команди в першому триместрі був нижчим за рівень очікувань. Думаю, були прорахунки в підготовці, які завадили нашій команді в грудні показати свій потенціал — а він є, і він чималий. Я переконаний, що тренерському штабу і самим хлопцям вдасться виправити ситуацію й показати свій високий рівень на наступних етапах. Їхні найкращі гонки цього сезону ще попереду.

Владислав Шалота

У чоловічій команді, на жаль, усе навпаки, відносно жіночої збірної. Дмитра Підручного виносимо за дужки, звичайно. Бо поки, по суті, на ньому і тримаються хоч якісь позитивні результати. Де поділися минулорічні Цимбал, Дудченко? Що сталося? Думаю, хлопці й самі шукають відповідь на ці питання. Але їх дуже не вистачає, це факт. Чекаю на етапах Кубка світу Мандзина. Він заслужив місце там. Втім, в цілому від хлопців точно очікував більшого.

У чоловічому заліку Кубка світу наразі найвище серед українців розмістився лідер збірної Дмитро Підручний — 34-те місце. Інші українські біатлоністи перебувають за межами 60 найкращих, зокрема, Антон Дудченко — 65-те місце, Артем Тищенко — 68-ме.

У заліку Кубка націй чоловіча збірна України посідає 10 місце. Як і у жінок, спринтерська гонка у Ленцергайде стала найкращим результатом для чоловічої команди — українці сумарно заробили 312 очок.

Наступний, 4-й етап Кубка світу відбудеться у німецькому Обергофі з 4 по 7 січня. Перегони традиційно транслюватимуть спортивний телеканал Суспільне Спорт, місцеві телеканали Суспільного Мовлення і сайт Суспільне Спорт.

Про очікування від виступів української збірної у січні

Андрій Столярчук

Якщо узагальнювати, то після першого триместру тренерські штаби як жіночої, так і чоловічої команди отримали достатньо інформації для аналізу й розуміння того, хто і в якому стані перебуває і які перспективи вимальовуються на наступну частину сезону. Все чіткіше викристалізовується основа. І в другому триместрі вестиметься робота над усуненням тих проблем, які критично проявилися в грудні, зведенням до спільного знаменника функціонального та психологічного стану і пропрацюванням різних варіантів для командних гонок із перспективою на майбутній чемпіонат світу. Ближче до закінчення 2-го триместру цілком можливі вже і певні кадрові рішення для якнайкращої підготовки нашої основи до чемпіонату світу.

Якщо ж від загальних речей перейти до більш конкретних, то думаю, що нам цілком можна розраховувати на частіше потрапляння у 20 найкращих в особистих гонках. Думаю, це був би хороший результат на цій стадії сезону. А лідерам наших команд цілком до снаги боротися за десятку найкращих і, можливо, навіть за медалі.

Владислав Шалота

Дуже не люблю прогнозувати щось у біатлоні. Надто велика кількість факторів, що впливає на результат. Я дуже сподіваюся, звичайно, що результат обох частин української команди покращиться. От січень буде показовим. Думаю, німецькі етапи нам дадуть відповіді на запитання по хлопцях: чи існує варіант по виходу з кризового старту? І по дівчатах: що було у Швейцарії (на етапі у Ленцергайде — прим. ред.)? Разова акція чи закономірний прогрес? Ну а щодо теоретичних результатів… побільше нулів нашим! Поки тільки так маємо шанси на серйозні здобутки.

Нагадаємо, 28 грудня у німецькому Гельзенкірхені відбудеться різдвяна гонка. Українську команду представлятимуть Юлія Джима та Дмитро Підручний. Наживо гонку покажуть телеканал Суспільне Спорт і сайт Суспільне Спорт.

Ексклюзивні трансляції дивіться на телеканалі Суспільне Спорт, місцевих каналах Суспільного Мовлення та на сайті Суспільне Спорт.

--
Суспільне Спорт
— велика мультимедійна платформа, що охоплює телеканал, сайт та соціальні мережі. Більше новин зі світу спорту читайте на сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Лауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна ТрощинськаЛауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна Трощинська // 21.05

Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт "Російський спрут. Як кремль впливає на світ" // 21.05
"МастерШеф"-13 випуск 15: Кулінарний аукціон та портрет свого суперника // 20.05
Суспільне транслюватиме церемонію нагородження Премії імені Георгія Гонгадзе // 20.05
Канал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // 20.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Лауреаткою Премії Ґонґадзе – 2024 стала Тетяна Трощинська // Украина

Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт "Російський спрут. Як кремль впливає на світ" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 15: Кулінарний аукціон та портрет свого суперника // Украина

Суспільне транслюватиме церемонію нагородження Премії імені Георгія Гонгадзе // Украина

Канал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.