На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Вторник, 21 мая
13141516171819 
пнвтсрчтптсбвс 
20212223242526 

на весь день
 Время:  21:55
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


"Українські палаци. Золота доба" розкриють таємниці Олицького замку та маєтку в Біленькому

20.12.2023

Українські палаци. Золота доба розкриють таємниці Олицького замку та маєтку в Біленькому

24 грудня о 12:10 на телеканалі 2+2 вийде новий випуск історичного циклу Акіма Галімова "Українські палаци. Золота доба". Автори розкажуть історію родини Радзивілів, яка понад 400 років володіла замком в Олиці, та садиби славетного козацького роду Миклашевських на Запоріжжі.

Епізод "Українські палаци. Золота доба: палац в Олиці" присвячений унікальному маєтку на Волині. Перший бастіонний замок в Україні звели у 16 столітті за наказом князя Миколи Радзивіла, якого ще називають Чорним. Реконструкцію палацу було завершено вже за часів його онука Альберта Радзивіла, який був впливовим діячем і справжнім багатієм. За часів Альберта місто активно розвивалось: в Олиці проводилися масштабні ярмарки, а також полювання, на які приїздила знать з усієї Європи. Поруч з маєтком він збудував костел з неймовірним оздобленням, у криптах якого спочиває декілька поколінь цієї родини.

У часи свого розквіту Олицький замок вирізнявся помпезністю: його інтер’єри прикрашали тисячі картин й речі зі срібла. Але найбільший артефакт роду Радзивілів – це мапа, що найточніше показує східноєвропейські землі початку 17 століття.

У 18 столітті російські військові розграбували маєток, а пізніше, вже за радянських часів, він зазнав значних змін. Проте завдяки архівним документам, кресленням і фото глядачі 2+2 зможуть побачити, як змінювався Олицький замок протягом століть.

У другому випуску "Українські палаци. Золота доба: палац у Біленькому" розкриють найцікавіші факти з життя відомої козацької родини Миклашевських та їхньої садиби у Запорізькій області. Засновник маєтку, громадський діяч Михайло Миклашевський, дбав про благоустрій села Біленьке та його жителів. Але найбільше до розвитку цих земель доклався його дядько Андрій, якого можна назвати "Індіаною Джонсом 19 століття". Саме він розшукав тут скіфські скарби, зокрема зброю та побутові речі кочового народу. Всупереч правилам імператорської комісії, дослідник не віддав артефакти до Петербурга, а залишив їх в Україні.

Садиба Миклашевських пережила більшовицьку революцію, Другу світову війну, але сьогодні знаходиться під загрозою руйнації, бо стоїть за 20 км від тимчасово окупованого Енергодара.

Які таємниці князівського роду Радзивілів приховує Олицький палац, чи правда, що його атакував гетьман Богдан Хмельницький, та як Андрію Миклашевському вдалося відшукати та вберегти від російських імперців безцінні скарби скіфів – дізнавайтесь у проєкті "Українські палаци. Золота доба".

Шеф-сценарист проєкту: Руслан Шаріпов. Режисерка: Дарія Саричева. Продюсери: Станіслав Зурахов, Анна Шмуляр, Юліан Акулов.

Другий сезон історичного документального циклу "Українські палаци. Золота доба" створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Канал Дім покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних ЗапорожцівКанал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // 20.05

Спецпроєкти Суспільного до вшанування 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму // 18.05
Старт Золотої Євроліги–2024 з волейболу — дивіться на Суспільному // 18.05
"МастерШеф"-13 випуск 15: На аматорів чекатиме кулінарний аукціон // 17.05
Тематичні проєкти на Суспільному до Дня пам’яті жертв політичних репресій // 17.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Канал "Дім" покаже новий документальний серіал про бійців сьомої роти 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців // Украина

Спецпроєкти Суспільного до вшанування 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму // Украина

Старт Золотої Євроліги–2024 з волейболу — дивіться на Суспільному // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 15: На аматорів чекатиме кулінарний аукціон // Украина

Тематичні проєкти на Суспільному до Дня пам’яті жертв політичних репресій // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.