На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Четверг, 2 мая
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  06:38
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Новорічний концерт Віденської філармонії — на Українському Радіо і Радіо Культура

28.12.2023

Новорічний концерт Віденської філармонії — на Українському Радіо і Радіо Культура

1 січня 2024 року о 12:05 слухачі Українського Радіо і Радіо Культура почують традиційний Новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру. Живу трансляцію з концертної зали Musikverein — саме так називається Віденська філармонія — вестимуть ведуча Радіо Культура Наталія Попудрібко і ведучий Українського Радіо Роман Коляда.

Новорічні концерти Віденської філармонії — традиційні концерти класичної музики, які відбуваються щорічно з 1939 року. Репертуар концертів становить австрійська легка музика кінця XVIII — кінця XIX століть. Оркестр виконує твори Йоганна Штрауса-старшого, Йоганна Штрауса-молодшого, Йозефа Штрауса, Едуарда Штрауса, а також Моцарта, Шуберта, Йозефа Ланнера, Йозефа Хельмесбергера, Отто Ніколаї, Еміля фон Резнічека, Франца фон Зуппе та інших.

Ведуча Радіо Культура Наталія Попудрібко розповіла, що цьогоріч на багатомільйонну публіку чекає весела, але й дещо філософська програма, що включає твори династії Штраусів та її сучасників.

"Німецький диригент Крістіан Тілеман диригуватиме новорічним концертом вдруге після свого дебютного виступу 2019 року. Тілеман співпрацює з оркестром з 2000 року і є одним з небагатьох диригентів, які мали особливо тісні стосунки з цим колективом. Для дирекції філармонії було особливо важливо, щоби Тілеман був з оркестром у “рік Антона Брукнера”, бо 2024 року музична спільнота відзначає 200-річчя від дня народження цього австрійського композитора. Тому цього року, окрім традиційного вальсового коловороту родини Штраусів, ми матимемо нагоду почути музику Антона Брукнера, яка вперше буде виконана у Новорічному концерті. Також Крістіан Тілеман і філармонічний оркестр відібрали для новорічного концерту дев'ять творів, які ще не звучали в цьому контексті", — розповіла Наталія Попудрібко.

Новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру — надзвичайно популярний у всій Європі, а віднедавна й у світі. Попит на квитки настільки високий, що люди реєструються за рік, щоб взяти участь у розіграші квитків на наступний рік. Деякі місця попередньо зареєстровані певними австрійськими родинами та передаються з покоління в покоління.

Наживо концерт щорічно транслюють близько 100 радіокомпаній світу.

"Трансляція Новорічного концерту Віденської філармонії — це одна з найкрасивіших новорічних радійних традицій, які я знаю і до яких мені доводилося бути дотичним. Це завжди винятково якісна, апробована часом музика, найвищого ґатунку музиканти, вишукана атмосфера і, окрім того, знак єдності. Це ті трансляції, які дають відчуття поєднуваності з європейськими радіомовниками не лише на рівні мереж, які передають сигнал, а ще й на рівні спільних культурних кодів. І ці коди безпомилково зчитуються людьми, які чують цю музику. Людина, яка чує мелодії Штрауса, Кальмана, Дев’яту симфонію Бетховена, чи “Марш Радецького”, яким завжди завершуються ці новорічні концерти, одразу розуміє, про що це. Це така культурна гра в найширшому розумінні цього слова, в яку ми завжди з величезним задоволенням граємо", — сказав ведучий Українського Радіо Роман Коляда.

Зазначимо також, що Musikverein — одна з найвідоміших та найпишніших концертних зал у Європі. А до новорічного концерту її щорічно прикрашає одна з найвідоміших австрійських компаній з флористики. Монтаж квіткового дизайну стартував 27 грудня і триватиме кілька днів.

Радіо Культура транслює Новорічні концерти Віденського філармонічного оркестру з 2014 року.

--
Радіо Культура — головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio.

Українське Радіо — найпопулярніше розмовне радіо України з найбільшою FM-мережею та флагманський канал Суспільного Мовлення. У 2024 році відзначатиме століття з початку мовлення. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія".


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформиКанали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // 01.05

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // 01.05
Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // 01.05
Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // 30.04
"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // 29.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // Украина

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // Украина

Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // Украина

Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.