На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Вторник, 21 мая
13141516171819 
пнвтсрчтптсбвс 
20212223242526 

на весь день
 Время:  14:19
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Спецпоказ фільму "Ля Палісіада" за підтримки Суспільне Культура у кінотеатрі "Жовтень"

06.01.2024

Спецпоказ фільму Ля Палісіада за підтримки Суспільне Культура у кінотеатрі Жовтень

13 січня о 15:45 у кінотеатрі "Жовтень" відбудеться спецпоказ фільму "Ля Палісіада" з обговоренням — це спільний партнерський захід Суспільне Культура та компанії Film UA Distribution. Після перегляду присутні зможуть долучитися до обговорення стрічки з режисером Філіпом Сотниченком, продюсерами Валерією Сочивець, Сашком Чубком та виконавчим продюсером телеканалу Суспільне Культура, кінознавцем і кінокритиком Лукʼяном Галкіним.

"”Ля Палісіада” — один з моїх фаворитів серед українського кіно минулого року, та й, мабуть, за весь період кіномистецтва незалежної України. Драма 90-х, переплетена з похмурою іронією над абсурдом системи, що в тій добі ще перебувала під впливом радянського спадку, та підсилена потужною кіномовою, стає потужною рефлексією нашої новітньої історії — і по-справжньому талановитим фільмом. Тішусь ціннісному партнерству та можливості підтримати цю потужну історію в прокаті", — підкреслив Лукʼян Галкін.

"Ідея такого спільного показу — це ще один сигнал, що ми як Суспільне відкриті до співпраці й співтворчості з виробниками українського контенту. До того ж надзвичайно цінною є зустріч з аудиторією офлайн, формування спільноти навколо культурного продукту", — зазначила головна продюсерка цифрових платформ Суспільного Вікторія Мурована.

В епізодичній ролі у фільмі зіграла ведуча телеканалу Суспільне Культура Людмила Чиркова.

"Маю теплі спогади про створення “Ля Палісіади". Група — як родина, і для знімання нашої сцени невеличкий колектив із режисера, продюсерки, оператора і звукорежисера поїхав в Одесу. Там у художниці Сани Шахмурадової-Танської, що в головній ролі, планувалося відкриття персональної виставки. Моїм завданням було зробити репортаж, як я це роблю зазвичай, тільки з урахуванням певних змістовних опорних точок. Усе це було схоже на гру, в якій ти ніколи вгадаєш, чи народжуються ідеї тут і зараз, чи десь прописані в сценарії. Принаймні я його ніколи не бачила.

Загалом, Філіп дотримувався такого підходу, коли грають не актори, а типажі у цілком реальних обставинах: справжня художниця в головній ролі, справжня її виставка, справжній репортаж, справжній митець Ярема Малащук у партнерській головній ролі. Тобто те, як з усього реального й імпровізаційного режисер створює ігрову історію (при чому таку, як задумав) — дивовижно. І, здається, вся "Ля Палісіада" така, на межі. На межі реальності й вигадки, на перетині епох, поколінь, на межі насильства, а подекуди і на межі абсурду. На те вона і ляпалісіада", — розповіла Людмила Чиркова.

Читайте також: Телеканал Суспільне Культура: Констатувати тектонічні зміни в суспільстві

"Ля Палісіада" — історія, натхненна естетикою 80-х та 90-х років минулого століття. Це кінорозповідь про події 1996 року, за кілька місяців до скасування мораторію на смертну кару. Усе, що відбувається у фільмі, за словами самого режисера, не претендує на історичну дійсність. Це радше стилізація того періоду, духу часу та повсякденного життя людей через знайомі образи та символи: кострубаті хутряні шапки, картаті спортивні костюми… Україна, 1996 рік. За 5 місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів — детектив міліції та судовий психіатр — розслідують вбивство свого колеги. Колись давно вони обидва були закохані у вдову загиблого. Герої фільму, занурені в заплутану справу й давно забуті спогади, створюють майбутнє, в якому мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

Фільм адаптовано в україномовній версії для людей з порушенням слуху та зору.

Щоб скористатися можливістю перегляду фільму в тій чи іншій версії, необхідно в App Store або Google Play завантажити на мобільний пристрій додаток MovieReading.

--
Суспільне Мовлення
— незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Спецпроєкти Суспільного до вшанування 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів КримуСпецпроєкти Суспільного до вшанування 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму // 18.05

Старт Золотої Євроліги–2024 з волейболу — дивіться на Суспільному // 18.05
"МастерШеф"-13 випуск 15: На аматорів чекатиме кулінарний аукціон // 17.05
Тематичні проєкти на Суспільному до Дня пам’яті жертв політичних репресій // 17.05
На кухню "Прокинься з Ектором" завітає Артем Кабулахін // 17.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Спецпроєкти Суспільного до вшанування 80-х роковин депортації кримських татар та інших народів Криму // Украина

Старт Золотої Євроліги–2024 з волейболу — дивіться на Суспільному // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 15: На аматорів чекатиме кулінарний аукціон // Украина

Тематичні проєкти на Суспільному до Дня пам’яті жертв політичних репресій // Украина

На кухню "Прокинься з Ектором" завітає Артем Кабулахін // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.