На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Суббота, 27 апреля
15161718192021 
пнвтсрчтптсбвс 
22232425262728 

на весь день
 Время:  02:55
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Софія Яблонська, Папеса Іоанна та дружини військових: які жінки надихають зірок Нового каналу

08.03.2024

Софія Яблонська, Папеса Іоанна та дружини військових: які жінки надихають зірок Нового каналу

Даша Астаф’єва, Віталіна Біблів та Марія Стопник розповіли, хто для них є прикладом 8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок. Це свято – нагадування про культурні, політичні та соціально-економічні досягнення жінок. На честь цього прекрасні представниці проектів Нового каналу розповіли, хто й чому надихає їх. 

Даша Астафʼєва, ведуча шоу "Хто знає?"

– Хотіла б поділитися історією Софії Яблонської. Ми якраз озвучуємо її біографію в застосунку аудіокнижок Underbooks. І одразу скажу: це видатна українська постать, яка запамʼяталася світу як перша тревел-блогерка! Саме Софія Яблонська ламала стереотипи, що жінки мають сидіти вдома, готувати, прибирати й займатися іншими побутовими справами. Вона – одна з яскравих українок, яка зробила переворот у сприйнятті жінок. Софія Яблонська родом з Галичини. Росла незвичайною дівчинкою, тому люди сторонилися її. А насправді вона була величною в кожному своєму русі. Софія мужньо пережила Другу світову війну, спілкувалася мовою жестів, понад 11 років прожила в Китаї, вивчала культуру. І навіть із чоловіком-французом говорила українською, лагідно називала його Іваном, варила йому борщі. Та й взагалі, подорожуючи різними країнами, годувала іноземців українськими стравами. Софія Яблонська надихнула мене своєю непересічністю. Вона мала стиль і додавала в образи навіть штани, які на той час не дозволялися українкам. На жаль, за радянських часів біографію Софії Яблонської приховували. Лише зараз про неї починають говорити, вивчати та ставити у приклад. Я б теж хотіла, щоб люди ще більше дізнавалися про її біографію. Бо Софія Яблонська цікавилася такими речами, які багатьом українцям у ті часи й не снились.

Віталіна Біблів, акторка серіалу "Будиночок на щастя"

– Особисто я надихаюся нашими мамами та дружинами військових. Моя люба кума за роки повномасштабної війни стала вдовою. І от дивлюсь, наскільки вона сильна та мужня, як вона тримається та не опускає рук, і надихаюся. Здавалося б, маленька жінка, а може звернути гори. Вона для мене наразі величезний приклад!

Марія Стопник, акторка серіалів "Будиночок на щастя" та "Голова"

– Є легенда про Папесу Іоанну. Також є роман за цією легендою й фільм за цим романом "Іоанна, жінка на папському престолі". Він прекрасний, дуже раджу подивитися. Згідно з легендою, якимось чином у Середньовіччі на папський престол зійшла жінка. Чого мене надихає і навіть мотивує ця постать? У Середні віки, коли жінка фактично вважалася ніким і не мала права займатися нічим, окрім проституції та сім'ї, Іоанна зійшла на престол! У ті непрості часи жінка змогла досягнути аж такого: переховуючись та прикидаючись чоловіком, дійти до престолу Папи Римського. Це означає, що в неї були серйозні знання та велике прагнення до розвитку. Згадуючи цю історію, розумію, що в світі немає нічого неможливого. Все залежить лише від твого бажання та інтелекту. Такі речі завжди дуже надихають!

Провітріть голову! Дивіться прем’єру проекту "Хто знає?" 19 березня, а п’ятий сезон "Будиночка на щастя" 25 березня на Новому каналі.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

На телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу СімонНа телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу "Сімон" // 25.04

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // 24.04
Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // 24.04
На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // 24.04
"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // 23.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

На телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу "Сімон" // Украина

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // Украина

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // Украина

На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // Украина

"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.