На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Воскресенье, 28 апреля
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  19:25
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Катерина Яковленко отримала премію Women in Arts. The Resistance!

06.03.2024

Катерина Яковленко отримала премію Women in Arts. The Resistance!

Шеф-редакторка сайту Суспільне Культура Катерина Яковленко стала лауреаткою п’ятої Всеукраїнської премії Women in Arts. The Resistance у номінації "Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях".

"Я дуже щаслива отримати нагороду і бути серед тих професіоналок, яких відзначили. Загалом дуже важливо розуміти, що твоя робота є помітною і важливою для когось. Кажучи про важливі проєкти, хочу відзначити проєкт Secondary Archive, який спільно з моїми колегами ми доповнили українськими авторками, художницями і їхніми текстами про свою особисту практику. Це сталося 23 лютого 2022 року, якраз у вечір перед вторгненням — тому це пройшло непомітно. Та упродовж цих двох років багато дослідників, журналістів з різних країн зверталися до нього і дізнавалися більше про наших мисткинь. Зараз ми плануємо доповнити цей архів уже інформацією про повномасштабне вторгнення. І, звісно, найбільшою моєю радістю є робота на сайті Суспільне Культура. Я безмежно вдячна своїй команді за те, що вони роблять, за те, що ми постійно перебуваємо у процесі спілкування, ростемо професійно — і це наш спільний вклад в розвиток української культури", — розповіла Катерина Яковленко.

Катерина Яковленко — журналістка, дослідниця сучасного мистецтва, візуальної культури та кураторка, приєдналася до команди Суспільного Мовлення у січні 2023 року. У 2022 році Катерина стала стипендіаткою програми Школи славістики та східноєвропейських студій Лондонського університетського коледжу (UCL SSEES) у Лондоні (Великобританія). З 2015 року стажувалась за програмою Карнеґі у Нью-Йоркському університеті (США) за програмою "Україна у діалозі з Європою" в Інституті гуманітарних досліджень у Відні; також була стипендіаткою Програми імені Фулбрайта у Науковому товаристві імені Шевченка в Нью-Йорку. Серед публікацій Катерини книга "Чому в українському мистецтві є великі художниці" (2019), "Кураторський посібник" (2020), спеціальний випуск про українське мистецтво "Ейфорія та втома: українське мистецтво після 2014 року" польського журналу Obieg (у співавторстві з Тетяною Кочубінською) тощо.

Лауреатками премії Women in Arts. The Resistance в інших номінаціях цьогоріч стали:

Жінки в візуальному мистецтві — Катерина Бучацька;

Жінки в музиці — Джамала;

Жінки в театрі — Оксана Дмітрієва;

Жінки в кіно — Аліса Коваленко;

Жінки в літературі — Ярина Чорногуз;

Жінки в культурному менеджменті — Ольга Гончар;

Особлива відзнака — Катерина "Зоя" Приймак.

Під час церемонії нагородження вшанували і пам'ять мисткинь, які пішли з життя внаслідок російської агресії: Вікторії Амеліної, Любові Панченко, Ольги Павленко, Ірини Цвілої, Наталі Харакоз, Віри Гирич, Оксани Швець, Ірини Осадчої, Надії Агафонової, Вікторії Тимошенко, Єлизавети Очкур, Соні Амельчикової.

"Вони не зможуть більше творити, але їхні імена та мистецтво, їхні досягнення та здобутки назавжди в серцях та пам’яті кожного та кожної", — йдеться у повідомленні організаторів.

Лауреаток премії Women In Arts визначають профільні експерти й експертки. Головними вимогами до кандидаток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. Оцінювання здійснює експертна рада та журі, до складу яких входять фахівці у сфері культури та мистецтва, представники державного сектору і незалежних інституцій. З повним списком експертної ради та журі можна ознайомитись за посиланням.

З 2023 року оновилися критерії відбору лауреатів: організатори додали до переліку внесок у перемогу, що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сфері, яка безпосередньо наближає перемогу України.

Нагадаємо, під час нагородження традиційно на локації працювала виїзна студія Радіо Культура — інформаційного партнера премії. Команда журналістів поспілкувалася з переможницями у кожній номінації. Послухати розмови можна буде 7 березня о 18:00 та в ранковому ефірі 8 березня на Радіо Культура.

Премія Women In Arts заснована у 2019 році ООН Жінки в Україні та Українським інститутом в межах глобального руху HeForShe. Метою премії є підтримка професійного розвитку жінок у галузях мистецтва та культури України на національному та міжнародному рівнях, а також подолання гендерних стереотипів та усунення нерівності. З 2023 року в умовах повномасштабної війни був запроваджений додатковий критерій, що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сферах, що безпосередньо наближає перемогу України.

--
Суспільне Мовлення
— незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

На телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу СімонНа телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу "Сімон" // 25.04

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // 24.04
Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // 24.04
На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // 24.04
"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // 23.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

На телеканалі Суспільне Культура прем’єра культового французького мультсеріалу "Сімон" // Украина

VIASAT пропонує спеціальний тариф для харківʼян // Украина

Воєнкор "Інтера" Ігор Левенок: "Дуже важко пропускати крізь себе все це горе, яке ми бачимо…" // Украина

На Київстар ТБ з’явилася нова відеоподорож весняними Карпатами від Укрзалізниці // Украина

"МастерШеф"-13: Спецпідрозділ "К.О.Д." шукав сліди кулінарного злочину на проєкті // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.